Antspaudai

Rikiuoti pagal:

Antspaudai dokumentacijos tvirtinimui ir kitų funkcijų atlikimui


Pagrindinė funkcija, kurią atlieka antspaudas – tai dokumentacijos tvirtinimas įvairiose įmonėse. Pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus, antspaudai yra privalomi antstoliams, notarams, savivaldybės ar valstybinėms institucijoms. Individualios įmonės ir mažosios bendrijos gali pačios nuspręsti, naudoti antspaudą ar ne. Nors štampas nėra privalomas, tačiau tai gali būti įsimenantis simbolis ar ženklas, visada primenantis, kokioje įmonėje buvo pasirašytas dokumentas. Galiausiai, antspaudas gali sutaupyti ir daug brangaus Jūsų laiko. Užuot ant kiekvieno dokumento, kartu su parašu, ranka rašydami savo vardą ir pavardę, galite tiesiog uždėti vardinį antspaudą.

Individualiai gaminami antspaudai gali būti naudojami ir asmeniniams, neformaliems poreikiams tenkinti. Pavyzdžiui, antspaudai su pasirinktu užrašu labai praverčia mokytojams, kurie, užuot pagyrimus ar pastabas rašę ranka, norimą informaciją gali perteikti tiesiog spustelėję reikiamą štampą.

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis antspaudą?

Jei antspaudą, neretai dar vadinamą štampu, naudojate pirmą kartą, pirmiausia reikia pasirinkti jo korpusą. Iš anksto pagalvokite, kokį tekstą ar simbolius norėtumėte išgraviruoti ant štampo. Dažnai pasirenkami užrašai su įmonės pavadinimu, jos atstovo vardu, pavarde, pareigomis. Antspaudai gali būti mažesni ir didesni, talpinantys 3, 5, 7 simbolių eilutes. Taigi, jūsų pasirinktas spaudas, atsižvelgiant į teksto ilgį, turi būti atitinkamų išmatavimų.

Antspaudas, skirtas dokumentams tvirtinti, gali būti stačiakampio ar apskritimo formos. Pastarasis naudojamas su Lietuvos valstybės ar savivaldybės herbu, o jo įsigijimo procedūra yra gerokai sudėtingesnė: antspaudų gamybai ir atsiėmimui yra reikalingas juridinio asmens ar jo įgalioto asmens sutikimas/prašymas. Paprasčiau naudoti stačiakampį antspaudą.

Kokios yra pagrindinės antspaudų rūšys?

Įmonėse ir biuruose naudojami paprasti antspaudai, kurie gali būti apvalūs, ovalūs ir stačiakampiai, didesni ir mažesni, įvairių spalvų ir dizaino. Apvalios formos antspaudus įprastai naudoja juridiniai asmenys, tvirtindami vidinius ir išorinius įmonės dokumentus. Asmeniniai vardiniai antspaudai, kurie populiarūs, pavyzdžiui, gydytojų bei kitų sveikatos darbuotojų, pareigūnų tarpe, taip pat tvirtinant dokumentų kopijas („KOPIJA TIKRA“), dažniausiai yra stačiakampio formos. Visgi, griežtos tvarkos, reglamentuojančios štampo formos pasirinkimą, nėra.


Jeigu antspaudas dokumentams dažnai reikalingas kelionėse ar komandiruotėse, verta pagalvoti apie kišeninių antspaudų gamybą. Jis atlieka tą pačią funkciją, tačiau susilanksto ir, dėl savo kompaktiškumo, yra patogus nešiotis rankinėje ar tiesiog kišenėje. Nedideli kišeniniai spaudai, kurie gali būti ne tik apvalūs, bet ir, pavyzdžiui, trikampio ar keturkampio formos, įprastai naudojami ne tvirtinti dokumentus, bet kaip liudijančio asmens žyma.  

Surenkami antspaudai yra naudojami tada, kai reikia dažnai keisti tekstą (pavyzdžiui, vardus, pavardes, telefonų numerius ir kitą informaciją). Kai tekstas yra išgraviruotas ant specialios gumos, jo pakeisti nebus galima. Tuo tarpu šio tipo antspaudai, nors veikimo principu ir vizualiai nuo paprastų nesiskiria, turi specialią simbolių plokštelę, leidžiančią nesunkiai pakeisti tekstą.  

Jums gali praversti ne tik antspaudai dokumentams, bet taip pat numeratoriai ir datatoriai. Tai – atskira antspaudų rūšis, skirta datai žymėti ar dokumentams numeruoti. Šios rūšies antspaudai turi specialią skaičių kombinaciją, dėliojamą rankiniu ar automatiniu būdu.

Visas apžvelgtas antspaudų rūšis rasite mūsų internetinės svetainės prekių kategorijoje „Antspaudai“.

Antspaudų priedai ir kitos šios kategorijos prekės


Pirkėjams, norintiems antspaudą įsigyti pirmą kartą ar papildyti turimas jų atsargas, pravers dar kelios priemonės, reikalingos antspaudams.

Antspaudų korpusai

Galite rinktis iš skirtingų formų, dydžio ir dizaino antspaudų korpusų.

Pagalvėlės antspaudams

Vidinė pagalvėlė antspaudams, kurios forma bei dydis priklauso nuo štampo korpuso, nudažo antspaudo karkasą ir, šį spaudžiant, ant popieriaus lapo yra atspaudžiamas tam tikras tekstas ar simboliai. Antspaudo pagalvėlė yra nesunkiai keičiama, tad tai daryti galima ne tik šiai praradus funkcionalumą, bet, pavyzdžiui, nusprendus pakeisti tušo spalvą.  

Tušas

Populiariausias pasirinkimas – mėlynos, violetinės, juodos ir raudonos spalvos tušas. Žinoma, priklausomai nuo individualių pageidavimų, galima rinktis ir kitas tušo spalvas.

Visas šias priemones, reikalingas antspaudavimui, galite įsigyti „Eurobiuro“ parduotuvėje internetu ar fizinėse prekybos vietose visada patrauklia kaina.